Bencana Alam

MEMOHON BANTUAN MEMBINA JAMBATAN DI KEMBOJA

RM 1,780 dari RM 3,000.00
Berjaya Mencapai Matlamat Dana

USTAZ SULAIMAN
Akaun Disahkan


Assalamualaikum wbt. Dengan rasa rendah diri dan penuh pengharapan. Saya mewakili orang kampung Rumdeng di Kemboja ingin memohon sumbangan untuk membina jambatan di kampung saya yang sudah sangat teruk dan perlu bantuan.Kampung kami tidak begitu membangun dari segi infrastruktur jalan dan juga kemudahan asas seperti di tempat lain. Penduduk kampung disini sudah sedia tergolong dari golongan yang tidak bernasib baik. Sekarang kami ditimpa pula dengan masalah jambatan runtuh. Laluan utama kami iaitu jambatan untuk pergi dan balik ke sesuatu tempat sudah tidak boleh digunakan lagi kerana telah runtuh. Ia menjadi suatu kerunsingan kepada semua penduduk.Ia menyukarkan anak-anak untuk ke sekolah. Ini sangat memberi kesan kepada pelajaran mereka jika jambatan ini tidak dapat disiapkan dan mereka berlarutan tidak dapat ke sekolah. Kerja-kerja yang perlu dijalankan di kampung ini akan terjejas kerana keadaan jalan di kawasan yang tidak mempunyai jambatan dan jalan yang berlekok-lekok. Tambahan pula, hujan lebat yang sering berlaku juga telah menyebabkan tiga penduduk kampung setakat ini telah terjatuh dan mengalami kecederaan ketika cuba melalui jalan di kawasan tersebut.


Kami tidak mahu ada yang menjadi korban akibat perkara ini.


Kami cuba memohon bantuan kerajaan. Namun, permohonan kami tidak dapat diluluskan kerana kawasan jalan tersebut bukan dalam garisan kerajaan.
Oleh itu, saya memohon dengan hati yang penuh pengharapan supaya ada insan yang sudi memberi sumbangan membantu membina jambatan dan memperbaiki jalan di kampung saya bagi memudahkan urusan perjalanan penduduk kampung. Semoga sumbangan kalian dapat meringankan beban penduduk kampung dan diberikan ganjaran yang terbaik oleh Allah.


Hamba Allah

2 months ago

Mohon doa disembuhkan sakit yg dihadapi emak saudara Rahmah Abu Bakar dgn asbab sumbangan beliau. Mohon juga ditetap iman kami semua dan diberi keselamatan dunia akhirat.

NURUL AKMAR ANIS

2 months ago

Semoga Sy sekeluarga diberikan kesihatan baik yang beterusan, dilimpahkan rezeki yang berkat, diredhai Allah dunia dan akhirat..Aamiinn

Hamba Allah

3 months ago

semoga dipermudahkan

NUR NABILA BINTI MUHAMAD AZMI

4 months ago

Semoga Allah SWT memudahkan urusan awak, urusan saya dan urusan kita semua. InshaAllah. Amin.

Hamba Allah

5 months ago

Semoga dipermudahkan segala urusan seluruh Muslimin dunia dan akhirat

Hamba Allah

5 months ago

Dipermudahkan mendapat perkerjaan yang diinginkan, dikurniakan kesihatan yang baik, dilimpahkan rezeki yang halal untuk dikongsikan bersama orang lain

Hamba Allah

5 months ago

Semoga arwah abahh di tempat kan dikalangan orang2 y beriman zainal abidin bin zaitun amin

Hamba Allah

5 months ago

Semoga zalehan sekeluarga dan anak2 dilimpahi rezeki dan mendapat perlindungan Allah swt sentiasa..doakan saya sekeliarga dijauhkan dari api.neraka aamiin

Hamba Allah

6 months ago

Ya allah,Ya Rahman,Ya Rahim,ampunkan dosa2 kami,dosa kedua ibu bapa kami,keluarga kami,dosa muslimin dan muslimat,kurniakan kebaikan, pelihara kami dri sebarang keburukan di dunia & akhirat.Tempatkan kami di syurga mu tanpa dihisab,kumpulkan kami bersama nabi muhammad s.a.w.Terimalah solat,taubat dan amalan baik kami.Permudahkan urusan kami di dunia dan akhirat.Aameen.

Hamba Allah

6 months ago

Semoga Allah memberkati hidup kita bersama.

Tiada Perkembangan