Perubatan

MOHON SUMBANGAN KOS PEMBELIAN BEG STOMA

RM 936 dari RM 3,000.00

31.2%

260 baki hari lagi


Emelia Ismawi
Akaun Disahkan


Assalammualaikum wbt. Ameer adalah anak kedua dari 7 orang adik beradik dan berusia 21 tahun. Pada Mei 2021, dia diuji dengan penyakit TBC Usus dan kini perlu berkerusi roda dan terpaksa bergantung pada penggunaan beg stoma setiap hari.Dia dimasukkan ke ICU selama 32 hari dan tinggal di hospital hampir 2 bulan. Dari remaja  yang sihat tubuh badan, Ameer tidak boleh bergerak lagi dan hanya duduk sahaja di kerusi roda untuk bergerak. Semuanya menjadi terbatas kerana perut Ameer yang berlubang dan memerlukan Ameer sentiasa menggunakan beg stoma dan akan digantikan bila penuh. Penggunaan setiap hari ini membebankan kos kewangan keluarga memandangkan Ameer tinggal bersama 7 lagi adik beradik di mana 4 orang masih bersekolah.Kos perbelanjaan keluarga ini ditanggung oleh ibu kandung yang juga seorang ibu tunggal bekerja. Kos pembelian set beg dan kos lain seperti lampin, tisu basah, sarung tangan dan plastik buangan di mana perbelanjaan bulanan yang diperlukan dan ini sangat membebankan kerana kos ini sangat mahal memandangkan Ameer perlu menggunakan stoma beg yang jenis 2-piece sahaja.Saya sebagai ibu sangatlah berbesar hati jika perbelanjaan perubatan barangan Ameer dapat dibantu dan dikurangkan. Semoga setiap kebaikan dan keprihatinan penyumbang Allah balas dengan sebesar-besarnya nikmat rezeki. 


Hamba Allah

6 days ago

Semoga Allah mengampuni dosa2 kami dan dimauskkkan syurga. Satukanlah saya dan si dia ( pasagan hidup )dgn kasih sayang, diredhai,diberkati dunia dan akhirat

Hamba Allah

1 week ago

Semoga diberi kesembuhan dan diperluaskan pintu rezeki

Hamba Allah

1 week ago

Semoga Allah melindungi kita semua

Hamba Allah

2 weeks ago

Permudahkanlah perjalanan peningkatan kareerku. Sekiranya ia baik untukku permudahkanlah. Sekiranya ia buruk untukku jauhkanlah. Dan kau hilangkanlah perasaan sedih dan kecewaku, kuatkanlah semangatku untuk terus bangkit dan mengatasi mereka semua itu satu hari nanti.

Hamba Allah

2 weeks ago

Semoga semuanya dipermudahkan segala urusan dunia akhirat aamiin 💙 doakan supaya saya dilancarkan rzeki☺️ maaf tk bnyk blh tlong tp harap asbab saya tlong dpt kebaikan kpd kedua ibubapa saya 🤗

Hamba Allah

4 weeks ago

Semoga Allah SWT mempermudahkan segala urusan

Hamba Allah

1 month ago

Semoga ceoat sembuh pada pesakit,dan semoga kita semua sihat.

Hamba Allah

1 month ago

Ya Allah Tuhan Maha Penyembuh Segala Penyakit, Sembuhkanlah hamba-Mu ini dengan kesembuhan yang sepenuhnya; kesembuhan yang tidak meninggalkan penyakit lain.

Hamba Allah

1 month ago

Ya Allah redhailah kami, pertemukanlah kami dengan penghulu kami Nabi Muhammad SAW. Ampunilah kami dan kedua ibu bapa kami ahli keluarga kami serta seluruh umat islam. Baikilah Silaturrahim kami. Amin.

Hamba Allah

1 month ago

Segera sembuh seperti sediakala... Amin..

 • Apr 09,2024
  Terima kasih semua 🤲
 • Apr 09,2024
  RM 103.41 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • Apr 02,2024
  Terima kasih 🙏
 • Mar 25,2024
  RM 68.76 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • Mar 19,2024
  TERIMA KASIH 🤲
 • Mar 19,2024
  RM 125.28 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • Mar 11,2024
  Terima kasih 🤲
 • Mar 04,2024
  RM 91.82 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • Feb 27,2024
  Alhamdulillah 🙏
 • Feb 26,2024
  RM 159.93 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.