Kelangsungan Hidup

BANTUAN KELANGSUNGAN HIDUP BERSAMA ANAK ANAK SAYA

RM 1,230 dari RM 3,000.00

41%

177 baki hari lagi


Nur Jannah
Akaun Disahkan


Saya seorang mualaf ibu tunggal tanpa suami dan hidup bersama anak-anak. Saya menumpang rumah keluarga saya. Saya tak menentu tinggal dimana, hidup dalam keadaan berpindah-randah menumpang rumah saudara sahaja. Hanya saya sahaja yang beragama Islam di kalangan keluarga saya. Jadi, saya hidup sebagai ibu tunggal dan mempunyai dua orang anak.Saya mempunyai dua orang anak dan yang kecil masih menggunakan pampers dan susu tepung. Anak pertama saya sudah bersekolah. Jujurnya, saya sangat terkesan hidup macam ni. Selama persekolahan, cikgu yang bantu beli barang persekolahan anak saya. Saya mencari rezeki dengan mengutip sayur di kebun untuk dijual demi kelangsungan hidup.Saya memohon maaf 10 jari kerana meminta, akan tetapi saya terpaksa memohon bantuan sebegini. Kami sering terpaksa berpuasa disebabkan ketiadaan makanan. Saya pernah mencari sisa makanan yang dibuang untuk mengisi perut kami sekeluarga. Walaupun kotor, makanan tersebut mampu meneruskan hidup kami sekeluarga. 
Bantulah saya untuk membeli keperluan kami anak-beranak. Terima kasih kepada yang sudi membantu kami sekeluarga.

Hamba Allah

3 weeks ago

Sembuhkanlah penyakit anakku Ahmad. Pertemukanlah kami jalan untuk menjadikannya manusia yang berilmu. Kuatkanlah jiwa dan mental anak perempuanku di asrama.

NUR NABILA BINTI MUHAMAD AZMI

3 weeks ago

Semoga Allah SWT memudahkan urusan awak, urusan saya dan urusan kita semua. InshaAllah. Amin.

Hamba Allah

1 month ago

Semoga sedikit sebanyak membantu untuk meneruskan kelangsungan hidup. Mudah-mudahan dibuka peluang Puan untuk dapat bekerja untuk menyara keluarga.

Hamba Allah

1 month ago

Ya Allah, permudahkanlah urusan kehidupan NurJannah dan anak2nya. Pelihara imannya supaya sentiasa berada di jalan Mu Ya Allah. Terimalah segala amal ibadah kami dan makbulkanlah doa2 kami. Kurniakan kesembuhan buat saudara-mara, sahabat handai yg sedang diuji dengan kesakitan, limpahkan kami dgn rezeki yg halal serta berkatilah kehidupan kami di sepanjang usia ini.

Hamba Allah

1 month ago

Semoga Allah bagi permudahkan

AMIR

1 month ago

Mohon doa rezeki dan kesihatan yg baik buat saya & keluarga dibelenggu masalah kewangan dan ujian. Semoga saya kuat tuan

AMIR

1 month ago

Doakan rezeki & kesihatan yg baik buat saya dan keluarga dibelenggu masalah kewangan dan ujian

NUR

1 month ago

Semoga Puan Jannah redha dan sabar dgn ujian hidup ini. Moga Allah luaskn rezeki puan dan diprmudahkn segala urusan.

Hamba Allah

1 month ago

Ya allah.. permudahkan la urusan kami, lapangkan la pintu rezeki kami, terima lah segala ibadah kami.. dan moga kami sentiasa dlm rahmat mu ya allah..

Hamba Allah

2 months ago

Ya Allah Tuhan Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang.... bantulah urusan hamba yg mencari keredhaan Mu Ya Allah - Nurjannah binti Abdullah. Mudahkanlah setiap urusan dunia akhiratnya, berkatilah kehidupannya dalam mencari keredhaan Mu Ya Allah.

 • May 29,2023
  RM 442.39 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • May 23,2023
  Kegunaan harian anak2 dan makanan kami
 • May 22,2023
  RM 50.00 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • May 16,2023
  untuk keperluan hadiah sy Dan anak2. Pampers susu Dan anak habis . Gas pun habis . Harap Ada sumbangan lebih sedikit . Anak says sakit di hospital skrg
 • May 16,2023
  RM 25.74 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • May 09,2023
  untuk makanan kami
 • May 08,2023
  RM 49.37 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • May 02,2023
  beli susu dan pampers
 • May 02,2023
  RM 121.00 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • Apr 19,2023
  beli baju raya anak