Kelangsungan Hidup

BANTUAN KOS SARA HIDUP OKU FIZIKAL

RM 210 dari RM 3,000.00

7%

48 baki hari lagi


YOGESWARAN A/L PANDAYAN
Akaun Disahkan


Hari yang paling menyedihkan dalam hidup saya apabila saya disahkan menghidap chronic limb ischemia dan menyebabkan tangan kiri saya dipotong. Buat pengetahuan semua, penyakit ini mengancam anggota badan dengan menyekat aliran darah ke tangan, kaki dan juga tapak kaki. 
Kini, saya menjadi seorang OKU fizikal penyakit kronik, saya menghadapi situasi yang sangat sukar dengan beban kos sara hidup harian yang tinggi pada masa kini serta kos perubatan susulan yang saya perlu hadiri kerana saya hanya meggunakan pengangkutan awam setiap kali ke hospital untuk temujanji pakar kesihatan. Saya tidak dapat bekerja akibat masalah kesihatan berikutan kehilangan tangan kiri. Hal ini menyebabkan saya hilang punca pendapatan disebabkan masalah kesihatan ini.
Hasil sumbangan ini adalah untuk saya membayar sewa rumah serta kos sara hidup harian yang perlu ditanggung oleh saya sepenuhnya kerana saya masih bujang dan tiada sebarang bantuan diterima daripada pihak JKM serta mana-mana agensi berkaitan, pakar kesihatan juga menyarankan untuk saya memakai tangan palsu untuk kembali kepada kehidupan biasa seperti orang lain. Ini memudahkan untuk saya mendapat pekerjaan yang bersesuaian untuk menjana pendapatan tetap. Sementara itu saya merayu kepada orang ramai untuk membantu saya menampung perbelanjaan serta kos perubatan susulan daripada anda semua.


#KitaPeduli #WeCare

Hamba Allah

19 hours ago

Moga kempen diberkati Allah. Moga byk memberi manfaat utk penerima. Penyumbang pun x prejudis utk menderma.

Hamba Allah

1 week ago

Ya Allah, Kurniakanlah padaku dan kami semua Kejayaan terbesar - kami berlindung dengan rahmat Mu Ya Allah selamat dari azab kubur dan api neraka. Ya Allah kami berlindung dari fitnah kehidupan dan juga fitnah selepas kematian Ya Allah. Ya Allah kami berlindung dari fitnah dajjal al-masihi. Ya Allah masukkan lah kami ke Syurga Firdaus Mu Ya Allah tanpa hisab dan azab ya allah Yang Maha Pengasih

SENYUM SELALU

2 weeks ago

Allah permudahkanlah segala urusan hambamu di dunia dan di akhirat ... Berikanlah keberkatan kepada kami hambamu ini Semoga sedekah ku ini dapat membantu org memerlukan dan membuka pintu rezeki kami ..amin 🌹

Tiada Perkembangan