Kelangsungan Hidup

BANTU KELANGSUNGAN HIDUP KAMI

RM 1,645 dari RM 3,000.00
Berjaya Mencapai Matlamat Dana

Sharifah shamsiah binti wan bejuri
Akaun Disahkan


Saya merupakan ibu kepada 5 orang anak berusia 11 bulan hingga 3 tahun. Saya kini dalam proses penceraian di bawah Mahkamah Rendah Syariah di WP Putrajaya. Saya sebatang kara di semenanjung ini dan ayah kandung telah meninggal tahun lepas dan saya tiada tempat untuk dituju. Oleh itu, saya seorang diri menanggung segala keperluan anak kerana telah diabaikan oleh suami.Anak saya yang berusia 11 bulan minum susu nivolac rice kerana alahan susu lembu atas rujukan doktor kesihatan. 3 orang anak masih menyusu botol dan menggunakan pampers. Saya dalam proses untuk pindah rumah namun saya tiada peruntukkan untuk membayar deposit TNB, Syabas dan juga maintenance fee.Saya bekerja namun baki gaji yang tinggal RM200 lebih dipotong banyak akibat pernah bercuti menjaga anak 5 bulan pada tahun lepas. Saya juga perlukan sedikit modal untuk saya berniaga makanan di tempat kerja. Bagi saya cash in hand sangat penting ketika ini kerana untuk beli minyak kereta, susu, pampers dan keperluan sekolah anak kerana benda ini tiada di gerobok rezeki di mana-mana tempat.Saya dan anak kerap makan tepung yang saya olah jadi makanan sebagai salah satu penjimatan kami. Jika ingin mengetahui cerita sepenuhnya dan seandainya ada keraguan pihak penyumbang boleh hubungi saya di 01111337189.


Dengan rasa rendah diri saya memohon sumbangan ikhlas dari pihak anda semua. Semoga setiap sumbangan ini menjadi asbab kebaikan anda di akhirat nanti.

Hamba Allah

6 months ago

Semoga Palestine kembali damai. Semoga yg meninggal di palestine Mati Syahid.

Hamba Allah

7 months ago

doakan sy dapat habiskan degree dgn lancar dan dapat grad first class dan dpt menyumbang lagi pada masa akan datang. doakan juga semoga keluarga sy dimurahkan rezeki.. aminn aminn

FATIMAH BINTI MOHAMAD IBRAHIM

7 months ago

Ya Allah, kurniakanlah kesihatan buat kami & mereka, para penyumbang, penderma, yang mewaqofkan sebahagian harta dunia mereka untuk agama-Mu dan manfaat orang ramai.

HAFIDAH BINTE OSMAN

8 months ago

Semoga Allah permudahkan urusan kita semua didunia dan di akhirat nanti. Amiin.

Hamba Allah

8 months ago

Doakan semoga kita semua diberkati

Hamba Allah

8 months ago

Mewakili Arwah Ayahanda Tersayangku, Isa Bin Kassim untuk sama2 kongsikan Pahala Amal Jariah ini (Dengan Izin Allah SWT) kepada Ibuku, Diriku, Adik Beradikku, Ipar duaiku, anak2 buahku dan seluruh Muslimin & Muslimat dan Mukminin & Mukminat samada yang masih hidup dan yang telah meninggal dunia. Moga mendapat Rahmat, diPerluaskan Pintu Rezeki, Kasih Sayang dan Perlindungan dari ALLAH.

Hamba Allah

8 months ago

Assalamualaikum wbt.Doakan sy, Fitra Dairina bt Ahmad Darmawi dpermudahkan segala urusan d dunia & akhirat.Ibu, Rahaniah bt Zainal Abidin sembuh & sihat dr segala penyakit.Anak, Nurfaqihah Maisara ank solehah & berjaya dunia akhirat.Makbul hajat dpermudahkn urusan ditempatkan kerja hakiki yg diredhai & dberkati Allah swt. Makbul doa ibu bapa,keluarga & muslimin muslimat

Hamba Allah

9 months ago

Semoga dipermudahkan segala urusan kita didunia dan akhirat

Hamba Allah

9 months ago

Ya Allah, kurniakanlah kesihatan dan kekuatan untuk ibu saya, Zainab binti Shari yang sedang uzur. Rahmatilah kami semua dengan kesejahteraan di dunia dan di akhirat. Jauhkanlah kemurkaan Mu dan azab api neraka.

Hamba Allah

9 months ago

Ya Allah, kurniakanlah kesihatan untuk ibu saya, Zainab binti Shari yang sedang uzur. Rahmatilah kami semua dengan kesejahteraan di dunia dan di akhirat. Jauhkanlah kami dari kemurkaan Mu & dari azab api neraka.

 • Nov 28,2023
  RM 157.60 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • Nov 15,2023
  Keperluan sepenuhnya krna lhsg tiada duut blnja
 • Nov 15,2023
  RM 12.24 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • Nov 07,2023
  Saya mhn dikeluarkan semua pengeluaran serta ditamatkan kempen..kerana ketika ni saya perlu sgt duit kerana sy dah tiada tempat tinggal slps bercerai..n sy dah xmmpu nak bayar pengasuh nntaska anak.
 • Oct 16,2023
  RM 43.65 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • Oct 10,2023
  Minyak kereta untuk hantar anak ke sekolah dan sendiri ke tempat kerja
 • Oct 03,2023
  RM 142.65 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • Sep 26,2023
  Baju anak dan botol susu
 • Sep 25,2023
  RM 60.39 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • Sep 20,2023
  Perbelanjaan dapur dan myk kereta