Kelangsungan Hidup

BANTU KELANGSUNGAN HIDUP KAMI

RM 1,470 dari RM 3,000.00

49%

99 baki hari lagi


Sharifah shamsiah binti wan bejuri
Akaun Disahkan


Saya merupakan ibu kepada 5 orang anak berusia 11 bulan hingga 3 tahun. Saya kini dalam proses penceraian di bawah Mahkamah Rendah Syariah di WP Putrajaya. Saya sebatang kara di semenanjung ini dan ayah kandung telah meninggal tahun lepas dan saya tiada tempat untuk dituju. Oleh itu, saya seorang diri menanggung segala keperluan anak kerana telah diabaikan oleh suami.Anak saya yang berusia 11 bulan minum susu nivolac rice kerana alahan susu lembu atas rujukan doktor kesihatan. 3 orang anak masih menyusu botol dan menggunakan pampers. Saya dalam proses untuk pindah rumah namun saya tiada peruntukkan untuk membayar deposit TNB, Syabas dan juga maintenance fee.Saya bekerja namun baki gaji yang tinggal RM200 lebih dipotong banyak akibat pernah bercuti menjaga anak 5 bulan pada tahun lepas. Saya juga perlukan sedikit modal untuk saya berniaga makanan di tempat kerja. Bagi saya cash in hand sangat penting ketika ini kerana untuk beli minyak kereta, susu, pampers dan keperluan sekolah anak kerana benda ini tiada di gerobok rezeki di mana-mana tempat.Saya dan anak kerap makan tepung yang saya olah jadi makanan sebagai salah satu penjimatan kami. Jika ingin mengetahui cerita sepenuhnya dan seandainya ada keraguan pihak penyumbang boleh hubungi saya di 01111337189.


Dengan rasa rendah diri saya memohon sumbangan ikhlas dari pihak anda semua. Semoga setiap sumbangan ini menjadi asbab kebaikan anda di akhirat nanti.

HAFIDAH BINTE OSMAN

9 hours ago

Semoga Allah permudahkan urusan kita semua didunia dan di akhirat nanti. Amiin.

Hamba Allah

9 hours ago

Doakan semoga kita semua diberkati

Hamba Allah

1 week ago

Mewakili Arwah Ayahanda Tersayangku, Isa Bin Kassim untuk sama2 kongsikan Pahala Amal Jariah ini (Dengan Izin Allah SWT) kepada Ibuku, Diriku, Adik Beradikku, Ipar duaiku, anak2 buahku dan seluruh Muslimin & Muslimat dan Mukminin & Mukminat samada yang masih hidup dan yang telah meninggal dunia. Moga mendapat Rahmat, diPerluaskan Pintu Rezeki, Kasih Sayang dan Perlindungan dari ALLAH.

Hamba Allah

4 weeks ago

Assalamualaikum wbt.Doakan sy, Fitra Dairina bt Ahmad Darmawi dpermudahkan segala urusan d dunia & akhirat.Ibu, Rahaniah bt Zainal Abidin sembuh & sihat dr segala penyakit.Anak, Nurfaqihah Maisara ank solehah & berjaya dunia akhirat.Makbul hajat dpermudahkn urusan ditempatkan kerja hakiki yg diredhai & dberkati Allah swt. Makbul doa ibu bapa,keluarga & muslimin muslimat

Hamba Allah

1 month ago

Semoga dipermudahkan segala urusan kita didunia dan akhirat

Hamba Allah

1 month ago

Ya Allah, kurniakanlah kesihatan dan kekuatan untuk ibu saya, Zainab binti Shari yang sedang uzur. Rahmatilah kami semua dengan kesejahteraan di dunia dan di akhirat. Jauhkanlah kemurkaan Mu dan azab api neraka.

Hamba Allah

1 month ago

Ya Allah, kurniakanlah kesihatan untuk ibu saya, Zainab binti Shari yang sedang uzur. Rahmatilah kami semua dengan kesejahteraan di dunia dan di akhirat. Jauhkanlah kami dari kemurkaan Mu & dari azab api neraka.

Hamba Allah

2 months ago

Semoga Allah mengampuni dosa-dosa para penyumbang, Semoga Allah permudahkan Urusan Dunia dan Akhirat para penyumbang, Serta ringankan beban mereka yang diuji kehidupannya.

Hamba Allah

2 months ago

Mohon Allah ampunkan dosa2 ropitah bt robiah. Moga Allah beri rahmat kasih sayang buat almarhumah ropitah bt Robiah

Hamba Allah

2 months ago

Ya Allah permudahkan segala urusan kami sekeluarga didunia dan akhirah dan dipertemukan kak long dengan sebaik2 jodoh dari sebaik2 keturunan

 • Sep 20,2023
  Perbelanjaan dapur dan myk kereta
 • Sep 20,2023
  RM 32.85 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • Sep 12,2023
  Pembelian minyak kereta untuk menghantar anak sekolah dan pergi kerja
 • Aug 28,2023
  RM 25.11 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • Aug 22,2023
  Minyak kereta utk p kja dan hntr anak sekolah
 • Aug 21,2023
  RM 8.37 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • Aug 15,2023
  Isi minyak kereta untuk pergi kerja dan hantar anak ke sekolah
 • Aug 15,2023
  RM 85.99 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.
 • Aug 08,2023
  barang dapur dan minyak kereta
 • Aug 08,2023
  RM 99.54 telah berjaya dipindahkan ke dalam akaun penerima yang berdaftar.